Det kan være rigtig hårdt at have svært ved at blive gravid. Det kan være en lang og mentalt drænende kamp for en graviditet. Når det så endelig lykkes, glemmer man måske alle andre problemer. Det kan godt være, at det er lige meget, at du er blevet lidt inkontinent efter fødslen. Nu har du jo et barn.

Men når du nu prøver på at blive gravid, så kan du også godt gå i gang med at forberede dig på tiden efter. Du kan nok slet ikke lade være med at kigge på babytøj. Måske har du allerede indrettet et værelse og købt en charmerende vugge. Men du skal også tænke på din krop.

Hjælp din krop på vej

Har du PCO, så ved du, hvordan det er, når ens krop ikke bare fungerer. Du har erfaring med følelsen af at være gået i stykker og ikke at virke. Så kan du sikkert også finde motivationen til at forebygge det, som du faktisk kan forebygge.

I forbindelse med en graviditet bliver din bækkenbund hårdt belastet. Den belastning kan føre til inkontinens og andre problemer efter fødslen. Det er ikke fatale problemer, og du mister ikke dit barn, men det er problemer, der giver små trælse øjeblikke i hverdagen. Når du endelig har fået din baby, så vil du gerne undgå trælse øjeblikke.

Heldigvis kan du hjælpe din krop på vej til at hele og blive stærk igen.

Lav knibeøvelser

Du har nok hørt om nybagte mødre, der laver knibeøvelser. De er i gang med at træne kroppen op til igen at blive så tæt på normal som muligt. En graviditet og en fødsel ændrer din krop, men du kan med lidt arbejde få den næsten tilbage til normal.

Knibeøvelser er træning af din bækkenbund. Når du brækker et ben og går med det i gips i noget tid, så skal det også trænes op igen. Det bliver svagere af at være i gips. Så bagefter skal du stille og roligt tilbage til den foregående styrke. Det samme gælder med din bækkenbund. Den bliver bare belastet under graviditet i stedet for ikke at blive brugt.

En knibeøvelse til enhver smag

Kvinder er forskellige. Heldigvis. Derfor kan der være nogle måder at lave knibeøvelser på, som ikke falder i din smag. Men så er der heldigvis andre måder, du kan prøve.

Du kan lave knibeøvelser alle steder og i mange situationer. Når du sidder i bussen, når du ser fjernsyn og når du lige har to minutter, hvor du ikke skal noget.

Du kan lave knibeøvelser uden udstyr, eller du kan bruge nogle bækkenbunds kugler. For nogle fungerer det bedre, når der er et hjælpemiddel.

Prøv dig frem, og find ud af, hvor og hvordan du har det bedst med at lave knibeøvelser. Og gå så i gang med at lave dem nu. Også selvom du ikke har været gravid. Hvis du går i gang nu, er du forberedt, og du kan hurtigere komme tilbage til normaltilstand, når det er lykkedes dig at få en baby.