Det er overraskende, at der ikke skal et meget stort vægttab til, før de positive effekter begynder at vise sig. For de fleste kommer der en normaliseret ægløsning og dermed en normaliseret menstruation efter et vægttab på bare 10 % af overvægten.

Det er et realistisk mål for alle, og sammen med en diætist kan du hurtigt vende en usikker hverdag til en, der fungerer for dig og gør dig glad. Bare det at vide, at der er hjælp at få, og at du med din egen indsats kan ændre på dine forhold hurtigt, kan betyde rigtig meget for alle.

Find sammen med andre

Lider du af PCO, så er du ikke alene. Der er mange, der lider under det, og du kan derfor nemt finde rigtig meget information om sygdommen på nettet. Har du en opkobling med billig bredbånd, så er du sikker på, at du kan bruge din tid foran skærmen og få ny viden om dit forhold.

Du kan også komme i kontakt med andre, der også lider af PCO. Det er altid lettere, når dem, du taler med, ved præcis hvordan, du har det. Dem kan du møde gennem foreningen.

Står du samtidig i en situation, hvor du som de skal tabe dig, så er det lettere, når I kan dele jeres erfaringer med hinanden. Ikke alle dage vil være lige lette, men sammen kan man meget mere, end man kan alene.

Desuden kan et sammenhold give ny viden. Alt det, som læger ikke kan forklare, men som der stadig er behov for at sætte ord på. Det er et forum af ligesindede. Det er et forum, hvor du kan være sammen med nye venner, som du har et fællesskab med. Det er nemmere at stå alt det sure igennem, alle bivirkningerne og al ubehaget, når man gør det sammen med mennesker, der selv kender følelserne og oplevelserne på egen krop.