En hverdag med PCO kan for mange være lidt af en udfordring. Ikke mindst fordi lidelsen giver en række fysiske gener, såsom øget hårvækst, overvægt og uren hud. For slet ikke at nævne uregelmæssige menstruationer og barnløshed. Det påvirker de fleste og kan resultere i humørsvingninger og tristhed, hvilket kan betyde nedsat livskvalitet. Det kan derfor være en god idé at forsøge at lave noget, der får humøret lidt op. Finde en hobby eller interesse, der kan give lidt adspredelse i hverdagen og fjerne fokus fra PCO for en stund.

Afstres og slap af med en tur i haven

Hører du til de heldige, der har en have? Så kunne en mulig hobby være havearbejde. Det kan ikke alene være en nødvendighed at luge ukrudt og slå græs fra tid til anden. Det kan rent faktisk også være en god måde at få lidt ekstra motion ind i hverdagen. Gå lidt ekstra skridt og få pulsen op. For nogle mennesker er havearbejde desuden både afstressende og afslappende. Bare at gå og nusse om planterne i bedene, så nye blomster i krukkerne eller måske ordne urtehaven. Alt i mens solen skinner og fuglene kvidrer.

Øg forbrændingen og humøret

Der er altså mange fordele ved at finde havehandskerne frem, smøge ærmerne op og få jord under neglene. Udenlandske studier viser tilmed, at havearbejde kan reducere både depressioner og angst – samt øge forbrændingen. Vælger du for eksempel af grave din have selv, forbrænder du op til 120 kalorier på bare 20 minutter! Så med en times havearbejde kan du forbrænde en hel kakaomælk. Derfor burde havearbejde måske ligefrem udskrives på recept, men så langt er vi endnu ikke. Derfor må man selv tage affære og hoppe i arbejdstøjet og ud i haven. For den ordner jo næppe sig selv.

Hent inspiration på nettet

Lyder det som noget for dig? Så er der masser af muligheder for at få en både hyggelig og flot have. Og et lidt bedre humør og velbefindende. Det kræver bare lidt tid og overskud. Og naturligvis lysten til det. På MagasinetHjem.dk kan du hente inspiration til både fine ting til haven og gode haveredskaber, der kan gøre arbejdet lidt lettere. Der er gode guides til fine fuglebade, praktiske små drivhuse og knæpuder, der gør arbejdet lidt mere behageligt. Og der er også praktiske links til en række forskellige butikker, hvor du kan købe lige det du mangler.