En af de vigtige ting ved PCO er, at man selv kan gøre en masse. For en af de ting, som sygdommen gør, er at der bliver akkumuleret fedt på maven, og der er det vigtigt, at den enkelte sørger for at spise sundt, motionere og derved er med til at holde en naturlig vægt og derved også en normal insulinproduktion.

Noget af det værste, som kan ske, er, at Insulinproduktionen kan være påvirket kraftigt med PCO, og så er det vigtigt, at der er en almindelig BMI, for overvægt vil være medvirkende til at trække hormonsystemet og insulinresistensen i en negativ retning, så det bliver svært at undgå at få diabetes og de mange andre følgesygdomme, der kommer med diabetes som tab af syn og nervebetændelse, for bare at nævne et par stykker.

Almindelig sund fornuft

Der er ikke nogen diæt, som skal følges, men det er altid en god idé at følge de råd ,der bliver givet af kosteksperterne, så 600 gram frugt og grønt hver dag, eller rettere 500 gram grønt og kun et stykke frugt.

Man skal også gerne spise rigeligt med tunge kulhydrater og fibre. De bliver i kroppen og sikrer, at du er mæt længe, meget længe. Du skal helst holde dig fra søde sager, og det er vigtigt, at der bliver spist rigeligt med fødevarer, som indeholder gode olier som avokadoer og fede fisk, og det er også vigtigt, at der bliver spist mange små og mindre måltider, du kan få gennem måltidskasser direkte til døren, så blodsukkeret bliver holdt stabilt.

Det er ikke sådan, at man ikke må spise nogle former for sødt eller lidt usundt nogle gange, men det skal holdes på et minimum.

Kombineret med motion, så er det rigtig god plan, for det vi være med til at eliminere en del af risikoen for, at der støder komplikationer til som sukkersyge, kredsløbsproblemer og andre problemer, som vil forværre den generelle helbredstilstand.