Dine musklers følsomhed over for insulin skal have et boost, når du lider af PCO. Fordelen er, at du kan gøre rigtig meget af det arbejde gennem din kost alene. Det er desuden ikke noget, der er besværligt, for det er de helt almindelige kostråd, du skal følge.

Det betyder, du skal spise flere grøntsager, du skal spise flere fibre, og du skal spise mindre fedt. Ikke kun vil det gavne din PCO, det vil gavne dig helt generelt.

Fordele ved en god kost

Ud over de helt åbenlyse fordele ved god kost, så er der også rigtig mange fordele ved den gode kost, der kan mindske generne ved PCO.

For det første sænkes mængden af mandligt kønshormon hos kvinder ved kostændringer. Det giver samtidig mindre af den forøgede hårvækst, der kan være en følge af PCO.

For det andet stabiliserer kosten den månedlige cyklus, der for mange kvinder med PCO er meget uregelmæssig. Det skyldes, at selve ægløsningen bliver mere normal.

Som for alle andre, der omlægger deres kost, så giver en sundere livsstil også en lavere risiko for at udvikle diabetes sammen med åreforkalkning. En ændring af kosten alene kan også give et vægttab. Dette bliver dog mere udtalt, hvis kosten kombineres med motion.

Endelig sikrer en god kost, at du får det bedre. Både fysisk og mentalt. Det er nemt at overbevise sig selv om at spise noget usundt for den øjeblikkelige tilfredsstillelse, men sund mad er ikke svær at gøre lækker. Det er heller ikke svært at lave sund mad på kort tid, så det ikke bliver et problem i hverdagen.

Er det svært at finde inspiration eller evnerne til at få ændret på kosten, kan det være en fordel af få en henvisning til en diætist. Det kan give de rette redskaber, der skal til for at få en permanent ændring af din hverdag.