Da det er en sygdom, som mange kvinder desværre lider af, så er der heldigvis også forsket en del i behandling, og her er det ikke kun den klassiske behandling, men også den mere alternative behandling med motion og diæter.

Noget af det vigtigste for at kunne få sygdommen under kontrol er at være så tæt på normalvægt som mulig, og derfor er diætister og personlige trænere noget af det, der faktisk er på menuen for dem, som lider af sygdommen. Nogle vil bruge appetitregulerende medicin, hvis der er voldsom overvægt, og er der følgesygdomme som diabetes og for højt kolesterol, vil det selvfølgelig også blive behandlet. For mange kan et lån penge på nettet være en mulighed, for ikke alt betales fuldt ud af det offentlige.

Er der en menstruationscyklus, som ikke er regelmæssig, så vil det også blive sat i behandling. Det kan være med forskellige former for p-piller eller med medicin, som sikrer, der er en normal cyklus, og at der er normal afstødning af slimhinden.

Meget af den medicin, som skal udskrives, er noget som den enkelte persons læge kan klare, og det er ikke nødvendigt, at der speciallæger inde over alle dele af PCO-behandlingen.

De andre muligheder

Der er også mange, som gerne vil holde sig til den alternative behandling, men det er vigtigt, at man holder sin læge informeret, for der er mange, som måske vil bruge medicin som perikon mod depression, men det kan stadig have indflydelse og kontrareagere med almen medicin.

Til acne og den øgede hårvækst er det for mange nødvendigt at tage kontakt til kosmetologer for at holde problemet under kontrol, men det er også noget, som er muligt at få på recept, for ellers kan det blive til store udskrivninger.

Behandlingerne ved voldsom overvægt kan være appetitdæmpende medicin, for det kan være med til at hjælpe dem, som har brug for et stort vægttab hurtigt.