Drømmen om at få et barn kan være næsten ubærlig, hvis ønskebarnet udebliver. Mange år kæmper i årevis – og for en dels vedkommende kan kampen vise sig, at være forgæves. Det kan ikke blot gå ud over ens sindstilstand og hverdag. Det kan også i værste fald gå ud over parforholdet. Ofte tager ønsket om et barn al fokus, al tankevirksomhed og tid. Det bliver pludselig omdrejningspunktet for alt, hvad man foretager sig og så glemmer mange let hinanden. Man fokuserer på det barn man så brændende ønsker sig, at man risikerer at glemme hinanden. Glemme parforholdet og kærligheden til hinanden.

Pres på parforholdet

Kender du det? Så er du langt fra alene. Undersøgelser viser nemlig, at de par, det aldrig lykkes for, i stor udstrækning bliver skilt eller går fra hinanden. Helt konkret har disse par op til tre gange så stor risiko for at gå fra hinanden, som dem der får børn. Der er altså ingen tvivl om, at det lægger et enormt pres på parforholdet, når man ønsker at to skal blive til tre. Det er perioder med både stress og skuffelser, som presser både dig og din partner til det yderste. Og i værste fald presser det også jeres forhold ud over grænsen.

Konstant søgen efter kontrol

Mange der står i samme situation om dig, kender nok følelsen af manglende kontrol. Og for nogles vedkommende betyder det også, at de begynder at søge væk. Væk fra problemerne, væk fra parforholdet. Det er for smertefuldt, for uoverskueligt og kan for nogen virke lettere nytteløst. For kommer det barn nogensinde? Nogle tyr til lange arbejdsdage, andre til søde sager eller et par ekstra glas rødvin. Og så er der dem, der søgerbekræftelse helt andre steder. For eksempel med netdating. Her er det mulig – for en stund – at være en anden end den man er. Glemme hverdagen og kampen for at blive mor. Og her kan man frem for alt, finde den bekræftelse og den opmærksomhed, som mange higer efter.

Tal om det – eller kom videre

Skulle du være blandt dem, der overvejer at gå fra din partner efter gentagne mislykkede forsøg på at blive gravid? Så er det måske værd at prøve at tale med ham om situationen. Måske har han det nøjagtig lige som dig. Måske kan I sammen finde en løsning som ikke indeholder børn lige nu – men som fastholder jeres kærlighed. Er det ikke tilfældet, så fortsætter livet heldigvis alligevel. Enten som single – eller måske på sigt i et parforhold. Her kan der være god hjælp at hente på de mange gode dating sider, der findes. Og hvem ved? Måske findes faren til dit kommende første børn her?