Hvis du lider af PCO, så er det vigtigt, du forsøger at holde en så sund livsstil som muligt, En af de bivirkninger, der er ved denne sygdom, er vægtøgning på grund af den hormonelle ubalance, som den giver, og derfor er det vigtigt, at man ikke spiser usundt og får rigeligt med motion.

Er du i tvivl, så vil PCO-foreningen og din læge gerne være behjælpelige med at sikre, du selv gør alt, hvad du kan, for at holde sygdommen i ave. Med den rette kost og motion kan du gøre rigtig meget, og det er ikke kun din PCO, det kan hjælpe på, men din generelle sundhed.

Overvægt kan også være årsagen i sig selv

Der er flere overvægtige kvinder med PCO, end normalvægtige. Meget tyder på, at overvægt har stor betydning for at udvikle denne lidelse. Især rammes kvinder med æblefacon hyppigere end andre.

Desuden kan kvinder, der rammes af PCO, have en arvelig tendens til for meget insulin i blodet, en tilstand, der hedder insulinresistens. Dette hænger igen sammen med æblefaconen og overvægten.

I et samfund, hvor der er flere overvægtige, er der derfor flere, der kan udvikle PCO. Her betyder motion og den rette kost derfor endnu mere for denne gruppe.

Alle typer af motion

Det gode ved motion er, at der ikke er noget, der er forkert. Det eneste, der er forkert, er at lade være. Det kan være at tage cyklen på arbejde, det kan være at gå ture, det kan være fitness eller noget helt fjerde. Det giver mere energi, det giver vægttab, det giver velvære, og det kan hjælpe ved PCO oveni.

En langsom start gør samtidig, at det bliver lettere. Der skal ikke lægges for hårdt ud, for på den måde mister du ikke lysten til at blive ved med at bibeholde en ny og bedre livsstil.