Plej din krop med de rette vitamintilskud

vitamintilskudSelvom du spiser en sund og varieret kost, kan du godt lide af vitaminmangel alligevel. Derfor kan du med fordel pleje din krop med de rette vitamintilskud. Der findes mange forskellige slags vitaminer, som fx styrker immunforsvar, hår og negle eller er godt for kroppens forskellige funktioner. Lider du af PCO er det også en god ide at være opmærksom på, om du har brug for vitamintilskud.

Multivitaminpillen – så er du godt dækket ind

En multivitaminpille indeholder en række forskellige vitaminer og mineraler, som din krop har brug for. Så hvis du gerne vil være sikker på, at din krop får, hvad den har brug for af vitaminer og mineraler, så kan du med fordel tage en multivitaminpille, som kan købes på apoteket eller i helsekostbutikker og supermarkeder.

Får du nok Omega3?

Omega3 finder man i fisk, og Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man spiser fisk 2-3 gange om ugen. Omega3 indeholder essentielle fedtsyrer, som bl.a. sænker blodtrykket, forbedrer hjernen og hukommelsen, dæmper inflammationstilstande i kroppen og er godt for synet. Hvis du ikke bryder dig så meget om at spise fisk, så kan du i stedet tage fiskeoliekapsler. Der findes mange producenter af fiskeoliekapsler på markedet, og derfor vil vi anbefale, at du læser fiskeolie test for at finde frem til, hvilken fiskeolie der giver dig mest kvalitet for pengene.

Hvis du lider af jernmangel

Som kvinde kan du hurtigt komme til at lide af jernmangel, når du menstruerer. Derfor kan et tilskud af jern anbefales til kvinder, der menstruerer, og også gravide kvinder bør tage ekstra jerntilskud. Lider man af jernmangel, kommer man hurtig til at føle sig træt, svimmel eller får hjertebanken. Er du i tvivl om, hvorvidt du lider af jernmangel eller har behov for andre vitaminer eller mineraler, så tal med din læge, som kan vejlede dig.

Spis varieret for at få dækket dit vitaminbehov

Kosttilskud er ment som et supplement, og de erstatter ikke almindelig kost. Så det er vigtigt, at du spiser variereret og gerne følger kostpyramiden, som anbefaler, at man spiser mange grøntsager og groft brød og mindre kød, hvid pasta og sukker. Jo sundere, man spiser, jo mere energi vil man få, og samtidig er det med til at forebygge forskellige livsstilssygdomme. Har man PCO og forsøger man at blive gravid, så er det også en fordel at spise sundt, grønt og varieret samt tage kosttilskud som supplement.